De grote lijnen voor uw scholen alvast uitzetten?

De grote lijnen voor uw scholen alvast uitzetten?

Volg een webinar om goed voorbereid aan de slag te gaan en de schoolleider werk uit handen te nemen.

Voor besturen en scholen is een nieuwe cylcus van plannen aangebroken. Het strategisch beleidsplan is (als het goed is) de basis voor de schoolplannen van de scholen. Mijnschoolkwaliteit en Schoolkwaliteit van ParnasSys ondersteunen u daar ook deze planperiode weer optimaal bij.

In Onsbeleidsplan zet u teksten klaar voor de schoolomgevingen (Mijnschoolplan), centrale actiepunten door, werkt u samen in werkgroepen en heeft u mogelijkheden tot monitoring. Uiteraard is het actuele inspectiekader (met Stelselkwaliteit en Burgerschap) verwerkt.

Gebruiken uw scholen ParnasSys? Met onderstaande webinars gaat u goed voorbereid aan de slag met de nieuwe cyclus. Gebruiken uw scholen dit niet? Neem dan contact op met Tom van Rijk voor een presentatie.

Webinars Schoolkwaliteit van ParnasSys

In 2022 zijn er wijzigingen doorgevoerd in het Inspectiekader dat in 2021 van kracht is geworden. Schoolkwaliteit van ParnasSys is up-to-date zodat u de kwaliteit kunt blijven borgen. Schoolkwaliteit van ParnasSys geeft twee verschillende webinars, zodat u goed voorbereid bent op de nieuwe kwaliteitscyclus.

Webinar: Het waarderingskader gekoppeld aan Schoolkwaliteit van ParnasSys

door: Onderwijsadviseur Anton de Jong (Academie van ParnasSys)

De inspectie maakt bij de beoordeling van het kwaliteitsgebied Besturing, kwaliteitszorg en ambitie (BKA) gebruik van drie standaarden:

  • BKA1 Visie, ambities en doelen;
  • BKA2 Uitvoering en
    kwaliteitscultuur;
  • BKA3 Evaluatie, verantwoording en dialoog.

In dit webinar licht Anton de drie standaarden van het waarderingskader toe en vertelt hij welke instrumenten van Schoolkwaliteit van ParnasSys je hiervoor kunt inzetten.

Webinar: Nieuwe functies in Schoolkwaliteit van ParnasSys

door: Jan Verburg (ParnasSys) en Tom van Rijk (Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum)

Verschillende instrumenten binnen Schoolkwaliteit van ParnasSys zijn geüpdatet.

In dit webinar nemen Jan en Tom u mee in de relevante functies, zodat u op de hoogte bent hoe u ondersteund wordt in uw nieuwe kwaliteitscyclus.

Denk hierbij aan:

  • De koppeling van eigen kwaliteitsindicatoren met het onderzoekskader;
  • Hoe stelselkwaliteit is verweven;
  • Het thema Burgerschap.